28 Aralık 2024 – 17 Ocak 2025
Selda Salman fotoğraf çalışmalarının tamamı değil detay paylaşılıyor.
Selda Salman Acar
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okurken fotoğrafla tanışmış, başka meslekler yapmış olsa da sonunda istifa ederek sanata yoğunlaşmıştır. Fotoğraf sanatını duygu ve düşüncelerini anlatmak için bir zemin olarak gören sanatçının çalışmaları gerçek ile gerçek üstünün birleştiği noktada gezinmektedir.
Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli sergilere katılmış, yarışmalarda çeşitli ödüller almış, kendisi jüri üyeliklerinde bulunmuştur. Aldığı ödüllerden bazıları; Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) düzenlediği “Bedensel Engelliler Yarışması’nda Dünya 3. lüğü, Avusturya Trierenberg ‘de Altın Madalya, Şinasi Barutçu Kupası Kupa Ödülü, Altın Kamera Fotoğraf Yarışması Kupa Ödülüdür.
2012 yılında eşi Erdoğan Acar ile yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendikleri “Ateşe Uçan Kelebekler” isimli filmi çekmiştir ve bu film 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Özel Gösterimde, Bangladeş film festivalinde Kadın yönetmenler bölümünde gösterilmiştir.
Son dönem çalışmalarında, yaptığı özel su altı çekimleri ile kendisine bir renk ve doku paleti yaratmıştır. Bu çalışmaların sonunda, zengin Anadolu Tarihi ve Arkeolojisi ile felsefeden, edebiyata göndermeleri olan bir seri hazırlamıştır.
Kadın cinayetleri konusunda da sesini sanatla duyurmaya çalışan sanatçı “ Dokunabilirsin, artık yaşamıyor!..” serisini çeşitli sanat fuarlarında sergilemiştir. 2024 yılında 4. Uluslararası Kadın Sanat Festivali’nde onur ödülü almıştır.
Halen İstanbul’da yaşayan sanatçımız edebiyata da ilgi duyarak öykü denemeleri yazmaktadır.
Erdoğan Acar
1971 yılında doğdu. Ekonomi eğitimi aldı. Halen finans alanında çalışmaktadır.
“Balıkçı” kısa filmini Levent Özer ile 2007 yılında, “Ateşe Uçan Kelebekler” uzun metrajlı filmi eşi Selda SALMAN ACAR ile 2012 yılında çekti. Filmin müziklerini besteledi. Filmin ilk gösterimi, 2012 yılında 49. Altın Portakal Film Festivalinde “Özel Gösterim” kapsamında yapıldı.
Erdoğan ACAR, heykel, müzik (Saksafon, klarnet ve bağlama çalmaktadır), resim ve edebiyat (öykü) ile ilgilenmektedir. Ayrıca, çalıştığı kurumda yer alan Türk Halk Müziği korosunun şefliğini yapmaktadır.
Heykellerinde aşk, acı, zaman, özgürlük, çaresizlik gibi duyguları işlemektedir.
“Selda Salman Acar Fotoğraf, Erdoğan Acar Heykel Sergisi” için 0 yorum